شمارۀ دهم «بازدید» منتشر شد/ نون والقلم
شمارۀ دهم مجله «بازدید» با پروندۀ ویژۀ «نون والقلم»، که به سوره و ژورنالیسم هنر انقلاب میپردازد، منتشر شد.
بخش اول پروندۀ ژورنالیسم هنر انقلاب، به تاریخچۀ آن میپردازد و توجهی ویژه به حالوهوای ژورنالیسم در پیشینۀ حوزه هنری دارد. گزارش «خط روایت»، چهار تجربه ارزشمند حوزه هنری در مجلات «سوره»، «کمان»، «مهر» و «لوح» را بررسی میکند. سجاد صفارهرندی در «قلم و قلمهها» تاریخ ژورنالیسم هنر انقلاب را روایت میکند و «نهفته در آغاز»، بایستههای ژورنالیسم انقلاب در شرایط حاضر، به قلم سیدجواد طاهایی است.
در بخش دوم، سوره و تحریریۀ جدید آن، که مصداق عینی ژورنالیسم هنر در حوزه هنری امروز هستند، از زوایای مختلف مورد بررسی قرار گرفتهاند. در این بخش، در «ژورنالیسم تحقیقی، تحقق ژورنالیسم» با سیدعلی سیدان گفتوگویی مفصل راجعبه سوره امروز شده و از طرف دیگر تلاش شده است تا در «بشارت و تنذیر»، دیدگاهها و نقدهای وارده به مجله در متون افرادی با سوابق و سلایق متنوع بازتاب داده شود. در این بخش با ایدههای اصلی تحریریۀ سوره آشنا و پاسخ تحریریه به انتقادات در دسترس است.
پس از پروندۀ اصلی، با دو متن به پروندۀ پیشین این مجله در شماره نهم، یعنی «آموزش و تربیت هنرمند» پرداخته شده است. ابتدا داود ضامنی «مدیریت استعداد در حوزه هنری» را در این شماره تکمیل میکند و سپس محدثه پیرهادی در «کهکشان راه شیرین»، به روایت تجربۀ خود در شکلگیری مرکز فیلم جوان سوره پرداخته است.
در انتها نیز محمدرضا باقری، مدیرعامل موسسۀ سوره هنر، در «رسیدن و رساندن به مخاطب»، در گفتوگویی دربارۀ تأسیس و ایدههای نوی این مجموعه توضیح داده است و در «بیدار شو مایکی» و «با زبان بیزبانی» نیز آثار تولیدی حوزه هنری بررسی و بازخوانی میشوند.
بازدید، دریچهای برای نگاه دوباره به مسائل راهبردی حوزه هنری است، مسائلی که شاید زیاد دربارهشان گفته یا شنیده باشیم؛ اما هیچگاه بهصورت مدون و با عینک نقد و بررسی تخصصی به آنها نپرداختهایم.
شناسۀ کانال مجلۀ بازدید در پیامرسان بله: @baazdid
ارتباط با سردبیر بازدید در پیامرسان بله: @baazdid_editor
نظرات کاربران